הפארק הלאומי קרוגר

הפארק הלאומי קרוגר Kruger National Park

אחד המקומות המוכרים ביותר בדרום אפריקה, שכל מטייל חייב לכלול בתכנון הביקור שלו במדינה המופלאה הזו הוא הפארק הלאומי קרוגר. הפארק, שגודלו גדול יותר ממדינת ישראל כולה, משתרע בין הגבולות של דרום אפריקה עם מוזמביק ממזרח וזימבבואה מצפון. בפארק יש מגוון ענק של מיני בע"ח וצומח, וניתן לבלות כאן ימים, שבועות או אפילו חודשים ולא לראות את כל מה שלמקום הזה יש להציע. בפארק נמצאים כל "חמשת הגדולים" (אריות, נמרים, פילים, באפלו וקרנפים) בשפע, ובנסיעה בין השבילים, בכל פנייה תוכלו למצוא משהו מדהים מעבר לעיקול.

באופן כללי

פארק לאומי קרוגר הוא הפארק הלאומי הגדול ביותר באפריקה, ואחד הפארקים הגדולים בעולם. גודלו דומה לגודל מדינת ישראל, והוא מתפרש על פני שטח של כ-19,000 ק”מ מרובע.
האזור הוכרז רשמית כפארק לאומי כבר בשנת 1926, ונקרא על שם המנהיג הבורי של הרפובליקה הדרום-אפריקאית, פול קרוגר. קרוגר הכריז עוד בשנת 1898 על האזור שבין נהר הסאבי ובין נהר התנינים כעל שמורת טבע, דבר שסייע לשמירה על שטח השמורה והחיות שבתוכה.
הפארק מחולק ל-16 איזורי טבע שונים, וכולל שישה איזורים אקולוגיים מובחנים. כשתטיילו בשמורה, תבחינו שכל איזור נראה ממש שונה, והטיול כאן מאוד מגוון מבחינת הנופים והצמחייה.
בפארק כ-2,000 מינים שונים של צמחים, כ-500 מינים של עופות וכ-150 מינים של יונקים. בתוך הפארק ניתן לראות (וגם הרבה אנשים אכן מצליחים לראות, ביניהם אנחנו) את כל חמשת הגדולים של אפריקה (Big 5) – אריה, נמר, פיל, קרנף ובאפלו.
מבחינת מזג אוויר, אפילו באותו יום, יכול להיות מזג אוויר שונה לחלוטין באיזורים של הפארק – כי הוא ענק (זה כמו לשאול מה מזג האוויר בישראל ביום מסויים) אנחנו עברנו כאן משמש לוהטת לגשם וסופות ברקים בתוך 24 שעות. באופן עקרוני, בקיץ חם לח ורטוב בשמורה והחורף קר ויבש. אבל חשוב לדעת שהפארק מותאם למבקרים בכל עונות השנה, וכל עוד אין יום גשום במיוחד, כנראה שתצליחו לראות הרבה מאוד בעלי חיים. (מהניסיון האישי שלנו, גם ביום גשום במיוחד ראינו לא מעט חיות, אז לא צריך להיות מוטרדים יותר מדי). מה שכן, יש עונות שבהן יש יתושים שעשויים להפיץ חידקי מלריה בשמורה, ואז צריך להיערך מראש עם כדורים למניעת מלריה. עד היום, אנחנו נמנענו להגיע לפארק מהסיבה הזו, כי בעונות בהן רצינו לטייל, היה חשש למלריה ובחרנו לא לקחת כדורים (באחד הביקורים כי הייתי בהריון וזה לא מומלץ, אז העדפנו להימנע).

איפה לישון?

יש מגוון מקומות לינה בתוך הפארק וגם מסביב אליו, שיתאימו לכל תקציב אפשרי. באופן יחסי לשמורות ספארי אחרות באפריקה, מדובר על טיול זול (הכל יחסי כמובן) וכניסה יומית לפארק עולה 420 ראנד לאדם ליום (ילדים חצי מחיר).

עלות הכניסה לפארק תקפה ל-24 שעות מרגע שנכנסתם. כלומר, אם נכנסתם לפארק ב-14 בצהריים, המחיר ששילמתם יהיה תקף עד 14 בצהריים למחרת. 

בתוך הפארק 12 מחנות מרכזיים –

  • Berg-en-Dal
  • Crocodile Bridge
  • Letaba
  • Lower Sabie
  • Mopani
  • Olifants
  • Orpen
  • Pretoriuskop
  • Punda Maria
  • Satara
  • Shingwedzi
  • Skukuza

בכל אחד מהמחנות המרכזיים מגוון אפשרויות לינה, איזורי קמפינג, בקתות בגדלים שונים וגם מענה למגוון צרכים של מטיילים (לא בכל מחנה יש את כל השירותים) – חנות מזכרות, סופרמרקט קטן, מסעדות, תחנת דלק, מכונות כביסה לשימוש במטבעות, בריכת שחיה, גן שעשועים ועוד.

עבורנו, האפשרות הכי נוחה הייתה לישון בתוך השמורה. ישנו בבקתות שמתאימות לזוג או למשפחה קטנה, שכללו חדר שינה עם מטבח צפוף אך מאובזר, מקלחת ושירותים, מאוד פשוטות ומיושנות אבל פונקציונליות בעלות של בערך 1,500 ללילה בממוצע. אנחנו הזמנו לינה יומיים לפני ההגעה לפארק וזה היה בסדר גמור, אבל זו תקופת קורונה, כשהתיירות תחזור לעצמה, מומלץ מאוד להזמין מקום מראש על מנת להבטיח מקום לינה בפארק, בעיקר אם אתם מעוניינים לישון במחנות ספציפיים בתוך השמורה ואם אתם לא רוצים לעשות קמפינג. בפארק יש מעל 2 מליון מבקרים בשנה, והוא עשוי להיות מאוד עמוס בתקופות מסויימות.

פרט ל-12 המחנות המרכזיים, יש עוד מספר אפשרויות לינה בתוך הפארק עצמו – יש בפארק ארבעה מחנות בסיסיים שמציעים רק מתחם קמפינג ובחלקם גם מקלחות ושירותים ויש עוד 5 מחנות קטנים ויוקרתיים יותר, שהם סוג של ריזורטים פרטיים בתוך השמורה.

מצרפים קישור לאתר הרשמי של הפארק, בו תוכלו להזמין מקומות לינה וסיורים באופן ישיר: לחצו כאן. 

ואם אנחנו מעדיפים לישון מחוץ לקרוגר?

מי שלא מעוניין לישון בתוך הפארק, יוכל ללון באחת העיירות שמהוות שער כניסה לפארק. יש שלוש כאלה שהן מומלצות יחסית – נלספרויט (Nelspruit), הזיוויו (Hazyview) וסאבי (Sabie). בכל אחת מהן קשת מאוד רחבה של אפשרויות לינה, וגם סופרמרקטים גדולים, בהם תוכלו להצטייד גם אם אתם מתכננים לישון בתוך השמורה עצמה (אפשר גם לקנות אוכל בתוך השמורה, פשוט מדובר בסופרים קטנים יחסית, ויקרים, בלי הרבה אפשרויות ומגוון). החיסרון העיקרי של לינה מחוץ לשמורה הוא זמן הנסיעות הארוך בשביל להיכנס פנימה כל יום (יש רישום בכניסה, ובעונות עמוסות יש תורים ארוכים של מכוניות שממתינים להיכנס, לפעמים גם חצי שעה לפני שעת הפתיחה של השערים ואחרי כל זה – נסיעה עד לאיזור בו תרצו להסתובב ולכן מדובר בבזבוז של הרבה זמן בכל יום).

עוד אפשרות שקיימת היא לישון באחת השמורות הפרטיות והלודג’ים היוקרתיים שפזורים מסביב לפארק. מדובר באפשרות לבעלי תקציב גבוה, שרוצים להתפנק וחולמים על לראות פילים בזמן שהם בבריכה או בג’קוזי הפרטי שלהם. יכול להיות שאם אתם בירח דבש כדאי לכם לקחת לילה או שניים באחד הלודג’ים האלה, אם כי יש שמורות פרטיות שבהן תוכלו לנצל תקציב דומה בצורה יותר ממוקדת, ולהשאיר את הזמן שלכם בקרוגר נטו ללראות כמה שיותר חיות.

אם אתם רוצים המלצות ספצפיות על מקומות לינה סביב לפארק, כתבנו עבורכם פוסט ובו ריכזנו 12 לודג’ים מומלצים ללינה סביב הפארק הלאומי קרוגר. 

קודו חיות ספארי בקרוגר פארק פארק קרוגר
קודו שעצר לברך אותנו לשלום
זברה חיות ספארי בקרוגר פארק פארק קרוגר
זברה, קרוגר
באפלו חיות ספארי בקרוגר פארק פארק קרוגר
באפלו, אחד מחמשת הגדולים

במפת ההמלצות של יםבעולם לדרום אפריקה (מפת ההמלצות המלאה) מסומנים כל מחנות הלינה בפארק קרוגר, וגם המלצות על מספר שמורות פרטיות ולודג’ים שנמצאים סמוך לפארק.


בשורה התחתונה – אם תשאלו אותנו, מומלץ מאוד לישון בתוך הפארק – נסו לתכנן פחות או יותר את המסלול שלכם – כמה ימים יש לכם בסך הכל להקדיש לטיול בשמורה, ובהתאם לזה לבנות מסלול, ולזכור שהמהירות המותרת בשמורה נעה בין 30 ל-50 קמ”ש ובהנחה שתראו חיות – מרחק של כמה קילומטרים בודדים עשוי לקחת זמן רב בהרבה ביחס לנסיעה על כביש רגיל, ולאחר מכן הזמינו מקומות לינה. אם תהיה פניות, ניתן להמיר אחר כך מקומות בתוך הפארק למחנות אחרים, אבל רק על בסיס מקום פנוי.

 

אנחנו ישנו בשני מחנות שונים – שני לילות במחנה סקוקוזה (Skukuza) שהוא מאוד גדול ומרכזי. החדרים שלנו היו קטנים ולא מאוד מטופחים, אבל היה מטבח פתוח, חנות מזכרות גדולה ומסעדות בתוך המתחם, מה שהפך את החיים למאוד נוחים עבורנו. המחנה הזה גם מאוד מרכזי, אז יכולנו לנסוע סביבו צפונה ודרומה ולראות לא מעט חיות. המחנה הזה כולל אפילו ספא, שאפשר להזמין בו טיפולים ופינוקים שונים אם יש לכם את הזמן והתקציב למותרות.

את הלילה השלישי, ישנו במחנה ברג אנ דל (Berg-en-Dal) (העדיפות הראשונה שלנו הייתה סאבי Lower Sabie אבל הוא היה fully booked להזמנה בהתראה כל כך קצרה) שהיה גם הוא מאוד נחמד – חדר קצת יותר גדול, מטבח בתוך החדר אבל צפוף, ובמתחם הייתה חנות קטנה מאוד, מסעדה בסיסית אבל היו דברים אחרים נחמדים, בעיקר אם אתם מטיילים עם ילדים ובעונת הקיץ – בריכת שחיה לשימוש אורחי המחנה ומתחם להקרנת סרטים באוויר הפתוח מדי ערב. באופן כללי, זה מחנה מאוד יפה, עם נוף להרים, ואווירה קצת יותר של ל”ג בעומר כי יש מתחם קמפינג ענק. את הלילה של היום הרביעי בפארק, עשינו כבר מחוץ לשמורה בעיירה נלספרוט, כי היינו צריכים להמשיך למחרת מוקדם בבוקר ליוהנסבורג.

סרטון קצר להמחשה של הבקתה בה לנו בתוך קרוגר

כמו שאתם יכולים לראות בסרטון, במחנה ברג אן דל (כמו בשאר המחנות בתוך קרוגר) הלינה היא בבקתות פשוטות ובסיסיות, אבל שנותנות מענה מצוין למטיילים בתוך קרוגר. בכניסה יש מטבחון קטן, יש מקלחת ושירותים וחלל גדול עם מיטה זוגית ועוד מיטה נוספת בשביל ים

ועוד אנקדוטה, לבעלי תקציב רחב שרוצים להתפנק בטיול שלהם – סמוך למחנה סקוקוזה Skukuza, יש רכבת ישנה, שעומדת על גשר מעל הנהר. הרכבת שופצה והפכה למלון בוטיק משגע שנקרא שלאטי SHALATI ובו 31 חדרים (24 קרונות ועוד 7 גשרים) והוא כולל את כל התנאים הכי מפנקים שאפשר לחשוב עליהם, כולל בריכת שחייה יפהפייה והכל על הגשר עם נוף שכל חיות הקרוגר עוברות מתחתיו, פשוט משוגע. גם אם לא תבחרו לישון שם, אם תסעו בסביבה ויצא לכם לראות רכבת תקועה מעל הנהר – דעו לכם שזה מה שעומד מול העיניים שלכם, ותחשבו האם המחיר מוצדק או לפחות האם זה שווה כמו לילה במלון בראשית 😊

רכבת שלטי מעל הגשר ליד מחנה סקוקוזה
SHALATI - הרכבת על הגשר מעל הנהר, סמוך למחנה סקוקוזה - מקום הלינה השווה ביותר בפארק קרוגר

מתכננים טיול לדרום אפריקה?
אנחנו כאן בשבילכם!

המסלול הדיגיטלי של יםבעולם לדרום אפריקה, מאפשר לכם לחסוך שעות של מחקר, ולקבל באופן מיידי מסלול טיול מלא בדרום אפריקה, כולל כל ההמלצות שלנו – מקומות לינה, מסעדות (וגם יקבים, ברים, שווקים וכו’), אטרקציות, נקודות תצפית, חופים ועוד.  

תוך 5 דקות, כל ההמלצות הכי שוות שלנו יופיעו על גבי מסך הטלפון שלכם.
חסכו מאות שעות של עבודה, מחקר ותכנון, והצטרפו ללקוחות המרוצים שכבר מטיילים איתנו בדרום אפריקה.

נסיעות ומסלולים מודרכים Game Drives and Walks

בכל אחד מ-12 המחנות המרכזיים, תוכלו להזמין טיולי ספארי – בין אם בהליכה או בנסיעה עם מדריך. אנחנו החלטנו לוותר על סיורי ההליכה, הם ממוקדים באיזור ספציפי והסיכוי לראות בהם חיות לא תמיד גדול, תלוי בעונה, אז כדאי לכם להתייעץ עם המדריכים המקומיים ולבחור מה מתאים לכם. סיורי נסיעה בחרנו לעשות, והם היו חוויה מאוד מוצלחת, כמובן שזה תלוי במדריך ובעיקר – במזל. אם רואים חיות, הסיור טוב, אם רואים חיות מיוחדות – הסיור מצויין ואם לא רואים חיות, כנראה שתגידו שהסיור לא היה מוצלח.

בסיורי הלילה, וגם בבוקר המוקדם, כל עוד אין אור שמש, המדריך יחלק לכם פנסים גדולים לשבת איתם ברכב, ולהאיר החוצה בזמן הנסיעה, המטרה היא לראות השתקפות שמסמנת עיניים של בעלי חיים, וזה לרוב יהיה האות לזיהוי של חיות גדולות בחשיכה.

בלילה הראשון שבו ישנו בסקוקוזה (Skukuza) פספסנו לחלוטין את הסיור כי אמרו לנו שהוא יוצא בחמש וחצי, הגענו בחמש, וגילינו שהוא כבר יצא בארבע וחצי. אז חשוב מאוד שתבדקו איתם מראש, שוב ושוב ותוודאו היטב מתי בדיוק יוצא הסיור ומתי צריך להיות היכן. בלילה השני, היה לנו המון מזל, יצאנו לנסיעה עם מדריך מקסים ומקצועי, שאוהב את העבודה שלו, ומדריך בפארק כבר 16 שנים. בנסיעת לילה של שלוש שעות, עם פנסים, זכינו לראות להקות ענקיות של באפלו, לא מעט ג’ירפות מהממות, גחן (Gannet), שני היפופוטמים מתוקים שיצאו מהמים לחפש קצת מזון על היבשה, Bush Babies קופצים ומזנקים בין העצים אבל השיא של הנסיעה היו שלושה אריות זכרים מהממים שיצאו לסיור להגן על הטריטוריה שלהם. זה היה פשוט מדהים! בהמשך הנסיעה ראינו גם פיל צעיר, ומינים שונים של עופות טורפים וזוחלים (שאני חייבת להודות שאני לא עד הסוף בעניין שלהם, אבל בטוחה שניב יוכל לספר לכם על כל אחד מהמינים בהרחבה).
בלילה השלישי, בו ישנו במחנה ברג אן דל Berg-en-Dal סיור הלילה בוטל בגלל שירד גשם אז פספסנו את ההזדמנות שלנו באיזור הזה.

פילים חיות ספארי בקרוגר פארק פארק קרוגר
עדר פילים חוצים את נהר הסאבי

מה חשוב לדעת לפני שמזמינים סיורי זריחה או שקיעה?

  1. מתי ואיפה יוצאים – לשים לב בדיוק באיזו שעה יוצא הסיור ומה נקודת היציאה, כדי שלא תפספסו!
  2. בגדים חמים – להביא אתכם בגדים חמים! (סוודר, מעיל, כובע, כפפות, צעיף, גרביים – ממש הכל). הנסיעה בחושך, ברכב פתוח, ויכול להיות פשוט קפוא, גם אם היה חם במהלך היום, אין ברכב שמיכות מטעם השמורה ולכן חשוב שתתלבשו היטב!
  3. מצלמה עם זום טוב או משקפת – כדי שתוכלו לראות חיות גם אם הן במרחק מהרכב.
  4. לא מותאם לילדים – אין אפשרות להביא לנסיעות המודרכות ילדים עד גיל 12. זה מבאס מאוד, ניסינו לעשות משא ומתן בנושא אבל אין אפשרות – זו המדיניות של השמורה והם לא מוכנים לקבל חריגים בנושא. אז קחו בחשבון שאם אתם עם ילדים קטנים, תצטרכו לוותר על הנסיעות או להתפצל.
  5. טיפ – בסוף הסיור, מקובל להשאיר טיפ למדריכים של הסיור, בעיקר אם אתם חושבים שהם עשו עבודה טובה, אז תביאו איתכם קצת כסף מזומן בתיק.

 

האם באמת כדאי להזמין סיורים מודרכים במהלך הביקור בפארק הלאומי קרוגר?

לטעמנו, כדאי מאוד להזמין סיורים מודרכים, לפחות אחד או שניים, זו חוויה מיוחדת, למדריכים ידע מאוד עשיר, והם יודעים הכי טוב מה המקומות הכי מוצלחים לראות בהם חיות. בנוסף, אסור להסתובב בשמורה בלילה ברכב פרטי, ומרגע שנסגרים השערים של המחנה (לרוב בין 17 ל-18, משתנה בין המחנות לפי עונות השנה), אתם לא יכולים לצאת ולראות התנהגות של חיות בין השקיעה לזריחה, אלא אם לקחתם סיור. אז קחו את זה בחשבון ונסו לחשוב מתי יהיה הכי נכון עבורכם לצאת לסיור בשמורה.

נסיעת ספארי בפארק קרוגר
נוסעת ברכב פתוח ולא קר לי בכלל 🙂
זריחה בפארק קרוגר. ספארי בקרוגר פארק.
זריחה מדהימה בסיור של בוקר
ג'ירפה בפארק קרוגר
ג'ירפה מנשנשת עלים ממש מולנו

אז איך באמת נראית נסיעת ספארי? מצרפים סרטון לדוגמה

סרטון קצר להמחשה של נסיעת ספארי, אחת מיני רבות, שהייתה לנו בפארק קרוגר, כשעצרנו לצלם ג’ירפה מנשנשת עלים מהעץ.

נסיעה עם רכב ברחבי הפארק

פארק קרוגר מותאם לחלוטין לטיול ברכב פרטי – בין אם אתם עם רכב שטח או רכב קטן, שכור או בבעלותכם, תוכלו להיכנס לשמורה בכל דרך ולנסוע ברוב השבילים. קחו בחשבון שמדובר בימים ארוכים של נהיגה, תיערכו לכך מראש ותישנו הרבה בלילות. כדאי לכם לתכנן את הטיול עם נסיעות יחסית קצרות, ומסלולים מעגליים, שיאפשרו לכם לא להיות לחוצים ולרדת מהכבישים הראשיים לכל שבילי העפר שבהם הסיכוי לראות חיות גבוה יותר.

ב-12 המחנות המרכזיים תוכלו למצוא תחנות דלק, אבל עדיין מומלץ לתדלק לפני הכניסה לפארק ולהיות רגועים, שלא תמצאו את עצמכם תקועים בכביש עפר עם עדר פילים בלי יכולת לזוז 😊.

עוד אפשרות מעניינת, שמתאימה לבעלי תקציב גבוה – סמוך למחנה Skukuza יש שדה תעופה שמתאים לטיסות פנימיות, ויש בו אפשרות להשכיר רכב. אם אתם רוצים להגיע לבקר בקרוגר, ולא רוצים את כל הנסיעה הכרוכה בהגעה עד לפארק, תוכלו לקחת טיסת פנים עד לכאן, ולהשכיר רכב רק לטובת הביקור בפארק. זו אפשרות נוחה ומאוד יעילה, אבל בכלל לא זולה. לרכבים מושכרים מהשדה המקומי יש מקומות חניה מסומנים בשמורה וראינו מספר מטיילים שניצלו את האפשרות הזו.

פיל חיות ספארי בקרוגר פארק פארק קרוגר
קופים חיות ספארי בקרוגר פארק פארק קרוגר
ג'ירפה ספארי בקרוגר פארק פארק קרוגר

איפה לאכול בתוך הפארק?

בכל אחד מ-12 המחנות המרכזיים יש מסעדה אחת לפחות – חלקן יותר דומות למטבח של קיבוץ או של בית הארחה קטן וחלקן מסעדות בשרים דרום אפריקאיות ברמה גבוהה. בנוסף, יש עמדות תצפית פזורות בתוך הפארק שבהן יש בתי קפה קטנים שמציעים כריכים, מאפים וקפה. בכל מתמחי הלינה בתוך הפארק תוכלו לבשל, בין אם במטבח פרטי או במטבח משותף. 

על כן ההחלטה איך, איפה ומה לאכול מאוד תלויה בהעדפות האישיות של כל אחד מכם. ממליצים לכם לתכנן מראש את הטיול שלכם, ובהתאם תוכלו להיערך. אנחנו ידענו שיש לנו שלושה לילות בתוך

השמורה, ותכננו מראש ארוחת ערב אחת במסעדה ושתיים שנבשל בעצמנו. לארוחות הבוקר והצהריים העדפנו להביא צידנית ולעשות פיקניק במהלך היום. את כל הקניות לכל הימים עשינו מראש, לפני שנכנסו לשמורה, בסופרמרקט שהיה בו מבחר רחב של אפשרויות. בתוך הפארק עצמו, עשינו כמה השלמות קטנות של ירקות וגבינות לפיקניקים כשהיינו צריכים, קשה לתכנן תזונה שמבוססת רק על ההיצע בפארק עצמו כי עשויות לעבור כמה שעות נסיעה שבהן לא יהיה לכם אף מקום עצירה לקנות בו אוכל, אז תיערכו מראש. אנחנו הכנו גם שקית נשנושים (כל אחד וההעדפות שלו, אצלנו היה שם בילטונג, קשיו, שקדים, חמוציות, עוגיות, פריכיות, שוקולד, פופקורן ועוד כל מיני שטויות) כדי שיהיה לכם לנשנש במהלך הנסיעה למקרה שלא תרצו לעצור לארוחה מסודרת אבל כן תמצאו את עצמכם קצת רעבים.

במחנה סקוקוזה (Skukuza), מסעדה מהממת של רשת Cattle Baron שפתוחה עד מאוחר (22 ברוב הימים) על מנת לאפשר לכם לאכול ארוחת ערב גם אחרי שחוזרים עייפים (ובתקווה גם מרוצים) מסיור לילה בשמורה. אכלנו שם ארוחת ערב וגם ארוחת בוקר ושתיהן היו נהדרות. למסעדה איזור פתוח ענק על דק שמשקיף לנהר, וניתן ליהנות מלתצפת על חיות גם בזמן שיושבים לאכול.

במחנה סאבי (Lower Sabi) יש סניף מאוד גדול של רשת בתי הקפה הדרום אפריקאית Mugg & Bean שמתאימה מאוד לארוחות בוקר או צהריים, שנשקף ממנו נוף מקסים של נהר הסאבי והוא מחנה גדול עם הרבה פעילויות למבוגרים ולילדים. 

 
פיל ספארי בקרוגר פארק פארק קרוגר

כמה ימים לתכנן לטיול בפארק?

טוב, זו שאלת השאלות. כל מי ששאלנו לפני נתן תשובה אחרת. מאוד תלוי באופי שלכם, בהעדפות שלכם וגם בהרכב המשפחתי. אנחנו אישית בילינו בפארק ארבעה ימים וזה בכלל לא הספיק לנו! אם היינו יכולים היינו מכפילים את זה (היו לנו אילוצי לו”ז ותקציב שלא איפשרו את זה). לעומת זאת, הרבה אנשים שדיברנו איתם לפני, אמרו שאחרי 3-4 ימים הם מיצו לחלוטין את הנסיעה בשמורה, וכבר רצו לצאת ולהתקדם הלאה. ילדים לא תמיד יהנו מהנסיעה בפארק, עשויות לחלוף כמה שעות שבהם לא תראו שום דבר והם ישתעממו. רק אתם מכירים את האופי וההעדפות שלכם, אבל הייתי מניחה שלרוב האנשים 4 ימים יהיו זמן מצויין להקדיש לקרוגר בתכנון הטיול שלכם, והכי הרבה, תישארו עם טעם של עוד לקראת הפעם הבאה.

עוד כמה טיפים קטנים לפני שאתם מזמינים מקום לינה בפארק קרוגר

מצרפים עוד כמה המלצות שאספנו שיעזרו לכם ודברים שחשוב לקחת בחשבון לפני שתתחילו להזמין מקום לינה בפארק קרוגר

  1. הזמנת מקומות לינה בתוך הפארק מתבצעת באתר הרשמי של רשות שמורות הטבע הדרום אפריקאית. חוויה המשתמש באתר לא אידיאלית, אבל זה שדרוג משמעותי ביחס למה שהיה בשנים קודמות. ממליצה לכם להיכנס לאתר ולשריין מקומות מראש (העלות לא מאוד גבוהה, ולכן במקרה הכי גרוע – תבטלו, עדיף מאשר להיתקע בלי מקום לינה בפארק). מוזמנים להיכנס לקישור הבא: https://www.sanparks.org/parks/kruger/
  2. רכישת כרטיס Wild card עבור הפארקים הלאומיים של דרום אפריקה – ניתן לרכוש מראש כרטיס חבר של רשות שמורות הטבע הדרום אפריקאית שתקנה לכם כניסה מוזלת באופן משמעותי למרבית הפארקים ושמורות הטבע בדרום אפריקה. מידת הכדאיות של רכישת הכרטיס תלויה כמובן בתוכנית הטיול שלכם, ובמספר הימים שבכוונתכם לבלות בפארקים הלאומיים. מהניסיון שלנו, בטיול שלאסי של 30 יום בדרא”פ שכולל את פארק קרוגר וביקור במרבית הפארקים המומלצים, הכרטיס משתלם ויחסוך לכם הרבה הוצאות במהלך הטיול. יש להיערך מראש ולרכוש את הכרטיס טרם ההגעה לדרום אפריקה, על מנת לא להתעסק בנושא במהלך הטיול. מוזמנים לקרוא לעומק על הכרטיס וההטבות שהוא מציע לכם בקישור הבא: https://www.sanparks.org/wild_new/
  3. התמצאות בפארק  ברוב האיזורים בתוך הפארק אין קליטה סלולרית, ולכן מומלץ להוריד מראש מפות למכשיר הנייד. בנוסף אנחנו ממש ממליצים לכם לרכוש בכניסה לפארק או באחת מחנויות הפארק מפה של השמורה, על מנת להקל עליכם את ההתמצאות בתוך קרוגר.
ציפור חיות ספארי בקרוגר פארק פארק קרוגר
ציפור חיות ספארי בקרוגר פארק פארק קרוגר
ציפור חיות ספארי בקרוגר פארק פארק קרוגר

המלצות כלליות לסיכום

קרוגר היא שמורה מהממת! השמורה פשוט ענקית, ואי אפשר להספיק לראות את כולה ולכן אחנו ממליצים לתכנן מראש (אנחנו שונאים לעשות את זה, אבל לפעמים פשוט אין ברירה), לבחור להתמקד במחנה אחד או שניים עיקריים (גג שלושה) ולנסוע ביניהם. חשוב להיערך מראש עם ציוד ואוכל שיספיק לכם למספר הימים שאתם מתכננים לביקור בשמורה, בתוך הפארק תוכלו למצוא מצרכים בסיסיים בלבד ברוב המחנות. . תהנו מהנסיעה, מהנוף, מזמן האיכות המשפחתי – ואם גם תזכו לראות חיות – זה יהיה בונוס מצויין! אם תבואו בגישה חיובית, פתוחים להרפתקאות ותהיו דרוכים, סיכוי גבוה מאוד שתצליחו לראות את כל חמשת הגדולים, וכנראה שגם עוד כמה חיות מרשימות. 

אם אתם רוצים ליווי בבניית מסלול הטיול שלכם לדרום אפריקה, אתם מוזמנים להצטרף ללקוחות שלנו ביםבעולם ונבנה יחד את מסלול הטיול שלכם מקצה לקצה!

אריה ספארי בקרוגר פארק פארק קרוגר
תמונה אחת של נמר שווה יותר מאלף מילים
אבל המציאות עולה על כל תמונה

נעים להכיר!

אנחנו ניב יערה וים

יםבעולם! הוא הפינה הקטנה שלנו לחלוק איתכם את הקסם של המקומות האהובים עלינו בעולם. אחרי מסע משפחתי של שמונה חודשים בדרום אפריקה, הקמנו את האתר שלנו, כדי לשתף אתכם ולסייע לכם לתכנן את הטיול שלכם.

לעדכן אתכם כשאנחנו משתפים פוסט חדש?

בכל חודש אנחנו שולחים את המגזין עם טיפים חשובים לדרום אפריקה

Booking.com

הפוסט סייע לכם? מוזמנים לשתף אותו עם השותפים שלכם למסע

Facebook
WhatsApp

עוד בבלוג שלנו

כיף לראות אותך שוב!

תודה שאתה חלק מיםבעולם! אם כבר רכשת את מסלול הטיול שלנו אתה מוזמן להכנס לתכנית הטיול שלנו –

100 מקומות לינה

רוצים לקבל גישה לקובץ הסודי שלנו עם המלצות של 100 מקומות לינה ברחבי דרום אפריקה?

מוזמנים להיכנס לקישור ממש כאן ולהוריד את הקובץ אליכם למחשב או לנייד